Geen widgets gevonden in de zijbalk
Private lease auto kiezen

Steeds meer Nederlanders zien de voordelen in van private lease. Het aanbod van leaseauto’s neemt hierdoor in een rap tempo toe. De mogelijkheden worden hierdoor ook steeds groter, wat de keuze voor een leaseauto er niet eenvoudiger op maakt. Zo kent een private lease elektrische auto veel pluspunten, maar kun je toch redenen hebben om voor een oudere benzine- of dieselauto te kiezen. Benieuwd wat voor soort private lease auto nou echt bij jou past? Lees dan gauw verder!

Een elektrische of fossiele leaseauto?

Elektrisch, hybride of volledig op brandstof? Wie naar een lease auto op zoek gaat, komt voor veel keuzes te staan. Toch is deze vraag makkelijker te beantwoorden dan je misschien denkt. Een elektrische auto leasen heeft namelijk meerdere streepjes voor. Zo is elektrisch rijden beter voor het milieu en liggen de verbruikskosten lager. Ook kun je tot en met 2024 profiteren van allerlei fiscale voordelen. Ben je echter van plan om een leaseauto voor zeer lange afstanden te gebruiken? Dan kan een fossiele leaseauto toch een betere optie zijn. Een geringe aanwezigheid van laadpalen en het ontbreken van een trekhaak kunnen ook redenen zijn om voor een benzine- of dieselauto te kiezen.

Stadsauto of gezinsauto?

Je wensen en voorkeuren zijn bepalend voor het soort auto dat je wilt leasen. Misschien moet je dagelijks parkeren in het krappe centrum van Amsterdam of je kinderen naar school brengen voordat je naar je werk gaat. In het eerste scenario is een compacte stadsauto als een Kia Picanto ideaal, in het tweede een ruime Skoda Octavia. Ook de afstand die je met een leaseauto rijdt heeft een grote invloed. Bij lange afstanden wil je namelijk wel lekker kunnen zitten. Van plan om elektrisch te gaan raden? Neem dan ook de actieradius onder de loep en reken uit hoe vaak je de auto op moet laden.

Een nieuwe auto of een occasion?

Het lage vaste maandbedrag is een van de voornaamste redenen waarom private lease zo populair is. Wie echter in een Tesla of Audi wil rondrijden, mag nog wel een flinke duit neertellen. Gaat je voorkeur toch echt uit naar een auto uit een duurdere klasse? Dan kan het leasen van een occasion een uitkomst bieden. Vaak zijn deze auto’s pas twee of drie jaar oud. De meeste modellen zien er dan ook nog uit als nieuw, mede met dank aan professionele reiniging en periodiek onderhoud.

Wat zijn populaire private lease auto’s?

Elke lease auto voorziet in verschillende behoeften. Toch is de ene auto populairder dan de ander. Zo is onder de crossovers de Kia EV6 de meest gewilde auto. Zoek je een private lease auto met een sportief tintje? Dan zijn de Peugeot e-208 en de Polestar 2 uitstekende opties. Bij gezinnen valt de Skoda ENYAQ iV in de smaak en techneuten worden blij van de Volkswagen ID.4, Hyundai KONA Electric en de Renault Megane E-Tech.

Door admin