Geen widgets gevonden in de zijbalk
Echo tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heb je een aantal keer de kans om je kleine baby te bewonderen door middel van een echo. Wanneer je eenmaal weet dat je zwanger bent kan een echo waarschijnlijk niet snel genoeg komen, want je wilt graag weten of alles wel goed gaat. Normaal gesproken krijg je de eerste echo wanneer je 9 weken zwanger bent en de tweede echo wordt rond de 20 weken zwangerschap gemaakt.

9 weken echo

De 9 weken echo is ook wel bekend als de termijnecho. Tijdens deze termijnecho wordt er gekeken of alles goed gaat met de baby. Er wordt gekeken of het hartje goed klopt en of het om één of meerdere baby’s gaat. Daarnaast wordt er gekeken of het kindje goed in de baarmoeder ligt. Tijdens deze echo wordt er ook een vermoedelijke datum van bevalling berekend. Dit is voor veel ouders een belangrijk moment. Je hoort het hartje van je kindje kloppen en je weet wanneer hij of zij ongeveer geboren gaat worden.

20 weken echo

Tijdens de 20 weken echo wordt er weer naar andere dingen gekeken. Natuurlijk wordt hier ook geluisterd naar het hartje van de baby, maar er wordt ook gekeken of er aangeboren afwijkingen zijn en of de zwangerschap goed verloopt. Tijdens de 20 weken echo kan ook het geslacht van de baby bepaald worden, het is natuurlijk aan de ouders in spe om te bepalen of ze dit wel of niet willen weten. Sommige mensen kunnen niet wachten tot ze weten of hun kindje een jongen of een meisje is, anderen houden het liever nog een verrassing tot de baby geboren is. Denk hier over na voordat je de echo uit laat voeren en laat voorafgaand aan de echo weten aan de verloskundige of je het geslacht wel of niet wilt weten.

Pretecho

Je kan er ook voor kiezen om meerdere echo’s uit te laten voeren. Een echo die je zonder medische reden laat maken tijdens je zwangerschap noem je een pretecho. Veel mensen laten een pretecho maken om vanaf de 15 weken zwangerschap het geslacht al te kunnen achterhalen. Daarnaast worden er tegenwoordig ook veel 3d en 4d echo’s gemaakt. Tijdens een 3d echo leer je je kindje echt kennen, je kunt al zien op wie het kindje lijkt.

Zwangerschapskalender

Nieuwsgierig wat er nog meer week tot week gebeurt tijdens de zwangerschap? Deze informatie vind je terug bij een zwangerschapskalender.

Door admin