Geen widgets gevonden in de zijbalk
Is dure koffiemachine beste keuze?

Vroeger kochten mensen een koffiezetapparaat voor een paar tientjes, maar tegenwoordig zijn er koffiemachines van duizenden euro’s. Beide apparaten zorgen voor koffie, maar is een duur koffiezetapparaat nou ook beter? In dit artikel leggen wij alles uit over koffiezetapparaten en of een duur koffiezetapparaat nou ook echt beter is.

Betaal nooit de hoofdprijs

Zeker volautomatische koffiezetapparaten zijn al gauw honderden of zelfs duizenden euro’s. Als je een uitgebreide machine koopt met melkschuimfunctie dan zijn de kosten sowieso hoger, omdat je dan meer soorten koffie kan zetten. Superfijn, want je kan met één klik op de knop je favoriete koffiezetten.

Vergeet niet dat je voor al dat gemak wel betaalt, maar dat hoef je niet tegen te houden om het te kopen. Wel kan je verstandig kopen en dat betekent dat je wacht tot de koffiemachine in de aanbieding komt. Vaak komen op iets oudere modellen flinke koffiemachine aanbieding waardoor je tientallen procenten korting kan krijgen. En eerlijk gezegd zijn de nieuwste modellen vaak niet zoveel beter dan de nieuwere modellen.

Betere bouwkwaliteit

Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat duurdere koffiezetapparaten een betere bouwkwaliteit hebben. Kortom, de koffiezetapparaten gaan langer mee waardoor je minder snel een nieuwe hoeft te kopen. Daarnaast krijg je minder snel te maken met mankementen waardoor je langer tevreden bent met een koffiezetapparaat.

Meer functionaliteiten

Eigenlijk werkt het met koffiezetapparaten hetzelfde als met heel veel elektronica. Des de meer functionaliteiten, des te hoger de prijs. Koop je enkel een koffiebonenmachine voor een Nespresso of normale bak koffie dan kost deze vaak veel minder als dat er ook melkfuncties bij zitten.

De koffiemachine moet dan namelijk naast een extra melkreservoir ook een reinigingsprogramma hebben en verschillende soorten koffie kunnen zetten. Dit allemaal kost natuurlijk extra en dat zie je terug in de prijs.

Ook functies zoals je favoriete koffiespecialiteiten opslaan, een touchscreen of koffiezetten door middel van een app maken een koffiezetapparaat een stuk duurder.

Wat voor type koffiedrinker ben jij?

Duur is een begrip wat per persoon kan verschillen en daarom moet je vooral nadenken wat het voor jezelf waard is. Drink jij dagelijks meerdere koppen koffie per dag, dan is de kans groot dat je best wat meer wilt betalen voor een lekker kop koffie. Ga daarom bij jezelf raden wat voor soort koffiedrinker jij bent. Drink jij enkel ’s avonds koffie? Dan kan een Nespresso apparaat al voldoen aan je eisen en kan je met een paar tientjes al klaar zijn. Drink jij enkele koppen koffie per dag en een fan van een goede espresso? In dat geval kan een goede pistonmachine een veel betere aanvulling zijn. Maar ben jij een groot koffiedrinken en wil jij snel koffiezetten dan is een volautomatische koffiemachine waarschijnlijk beter.

Veel koffiemachines gaan jaren mee en denk daarom goed na wat je echt wilt van een koffiemachine. Er is zoveel meer dan enkel een bakje filterkoffie of Senseo.

Door admin