Geen widgets gevonden in de zijbalk
Natuurlijke massage olie

Om uw huid te verzorgen, kunt u kiezen uit verschillende huidverzorgende producten. Veel mensen kiezen voor een bodylotion, want die is fris en trekt snel in. Echter natuurlijke massage olie is aan te bevelen voor een doeltreffende en totale lichaamsverzorging. Ze voeden en verwarmen de huid, vullen het natuurlijke beschermlaagje aan en geven een gezonde glans. Steeds meer mensen merken dat de huid er gaver, soepeler en vooral levendiger door uit gaat zien. De werking van een natuurlijke massage olie wordt bepaald door de basisolie, plantenextracten en etherische oliën, die een diepgaande werking op het totale organisme hebben. Een goede huid- of massageolie komt van planten, en wel van hun vruchten en zaden zoals olijven, rozenbottels, zonnebloempitten, amandelen of sesamzaden. Om olie te vormen heeft een vrucht warmte en licht nodig, en dus zon, heel veel zon. Plantaardige olie is daarom eigenlijk samengebalde zonnewarmte. Wie zijn huid inwrijft met zo’n olie geeft haar dus pure warmte. Dat voelt behaaglijk, stimuleert ons natuurlijke warmtesysteem en ondersteunt de beschermende functie van onze huid. In tegenstelling tot minerale oliën sluiten ze huid niet af, maar worden gemakkelijk door haar opgenomen. Als u regelmatig huidolie gebruikt, gaat uw huid daar niet alleen van stralen, u krijgt het op den duur ook minder snel koud. Gebruik een huidolie spaarzaam direct na het douchen of baden op de dan nog wat vochtige huid, omdat dan de warme, nog vochtige huid de olie gaat goed opnemen. Massageoliën zijn vaak wat vetter voor een goede wrijving tijdens de massage, daarom hebben zij wat langer de tijd nodig om in te trekken. Voor een optimale werking moeten de oliën regelmatig en gedurende lange tijd worden gebruikt.

Arnica als natuurlijke massage olie

Arnica Massageolie versoepelt en ontspant stijve en stramme spieren. Mensen met een pijnlijke stijve rug of schouder hebben baat bij een massage met deze olie. Inwrijving met Arnica Massageolie heeft een verwarmende uitwerking, in het bijzonder op koude voeten. Met Arnica (valkkruid) en reinigend berkenblad. Calendula Massageolie is een prima alternatief bij behoefte aan een verwarmende olie die minder kruidig ruikt dan Arnica Massageolie. Ook wrijving met Calendula Massageolie verdrijft een gevoel van kou en heeft een verlichtende invloed op gespannen nek en schouders. De olie is daarnaast zeer geschikt voor de dagelijkse verzorging van een gevoelige huid. Met extracten uit Calendula (goudsbloem) en kamille die zuiveren en kalmeren. Citrus Verfrissingsolie heeft een verkwikkend effect op lichaam en geest. De frisse geur van citroenolie verdrijft een gevoel van loomheid, zwarte of vermoeidheid. Behalve etherische oliën uit citrusvruchten, bevat Citrus Verfrissingsolie zuivere amandelolie die de huid zacht maakt. Citrus Verfrissingsolie is een huidolie, die geschikt is om de huid te verzorgen en te masseren. Lavendel Ontspanningsolie is in het bijzonder geschikt voor wie behoefte heeft aan een diepe, gezonde slaap of op zoek is naar ontspanning. Amandel- en sesamolie vormen de basis en maken de huid soepel. Lavendel ontspanningsolie verdrijft een zwaar gevoel in het hoofd. Een voetmassage met lavendel kan helpen om gemakkelijk in te slapen.

Duindoornolie

De natuurlijke massage olie duindoornolie stimuleert de vernieuwing van de huidcellen. Wie op een grijzige dag behoefte heeft aan zonlicht en warmte kan zich inwrijven of masseren met deze olie. De olie wordt onttrokken aan de pitjes en het vruchtvlees van de zonovergoten duindoornbes. De natuurlijke kleurstof carotenoide geeft een goudoranje gloed aan een bleke huid. Wilde Rozenolie is geschikt voor iedere huid en in het bijzonder voor de droge, rijpe huid. De dromerig stemmende geur die zich door de ruimte verspreidt, maakt een massage of inwrijving met Wilde Rozenolie een echte verwennerij. Met combinatie van Rosa Mosqueta olie (olie van de zaden van de rozenbottel) en fijne amandelolie. Berken Cellulitis Olie is een verzorgende huidolie die de huidstofwisseling bij cellulitis ondersteunt. De olie is een uitgekiende combinatie van actieve plantenextracten die de vetafbraak in de onderste huidlagen stimuleren en de afvoer van afvalstoffen en vocht activeren. De toegevoegde tarwekiemolie en het olie-extract van de rozemarijn bevorderen de doorbloeding en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en het bindweefsel.

Duindoorn uit Toscane

Uit een net zo zonnig gebied, namelijk Toscane, komt de duindoornolie die Weleda in haar producten verwerkt. Hier teelt Kurt Kunzi al meer dan vijftien jaar duindoornstruiken op biologisch- dynamische wijze. Vooral in de zomer is de vitaliserende kracht van de zon in Toscane zo sterk dat in de pitjes en bessen van de struik een rijke olie wordt gevormd. Toegevoegd aan een huidolie voedt deze de huid intensief en ondersteunt haar natuurlijk herstellend vermogen. Lavendel uit Moldavie Moldavie heeft een lange traditie in het produceren van etherische olien. Het bedrijf Resendjer teelt biologische lavendel en biedt daarbij werkt aan ruim vijftig boerenfamilies. Op hun velden openen de violette lavendelbloemen in juli hun knoppen. De boeren oogsten de planten met de hand, omdat ze hierdoor precies kunnen plukken en een hoge kwaliteit olie kunnen garanderen. Voor het winnen van deze olie gebruiken ze de traditionele methode van waterdampdestillatie, waardoor de verfijnde lavendelgeur met haar rustgevende eigenschappen zo goed mogelijk aan de bloemen kan worden onttrokken. Weleda verwerkt de olie dan ook graag in tal van producten.

Door admin