Geen widgets gevonden in de zijbalk
Telefoonkabeltje nodig

Veel mensen hebben tegenwoordig een iPhone of een iPad op zak. Als je dit hebt, dan heb je ook vast wel eens meegemaakt dat de oplader van je iPhone of iPad niet meer werkt. En dan weet je waarschijnlijk ook dat niets vervelender is dan een telefoon die niet meer oplaadt! Of misschien is er toch nog iets dat nog vervelender is, namelijk de prijs die je moet betalen voor een nieuwe oplader voor je iPhone of iPad. Deze opladers kosten al gauw meer dan 30 euro per stuk. Misschien heb je geen zin om zo veel geld voor een oplader te betalen.

Dan koop je toch een goedkope iPhone oplader?

Ja dit kun je doen. Op elke straathoek vind je tegenwoordig wel een winkelketen die goedkope kabeltjes verkoopt die compatible zijn met jouw iPhone of iPad. Misschien denk je, handig zo kan ik op mijn telefoonkosten besparen. Dit zijn echter geen originele kabels en dit brengt enkele consequenties met zich mee. Allereerst gaan deze kabeltjes erg snel kapot, maar dit is nog niet het ergste. Deze kabeltjes kunnen namelijk ook je telefoon beschadigen.

Waarom goedkope kabeltjes je iPhone of iPad kunnen beschadigen

In het begin zal je waarschijnlijk weinig verschil merken, tussen een nep oplader en een echte oplader. Maar wanneer jou telefoon een service update krijgt is het mis. Je krijgt dan waarschijnlijk de volgende melding te zien op je telefoon:

“Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd”

Je kunt deze melding simpelweg negeren, maar het blijkt dat dit schadelijk voor je telefoon kan zijn. We raden je dan ook aan om deze melding niet te negeren!

Hoe kan het dat er een melding verschijnt op je telefoon als je een neppe kabel gebruikt

Er is een groot verschil tussen de originele kabels van Apple en de goedkope neppe kabeltjes die je in diverse winkelketens koopt, namelijk de chip. Officiële kabeltjes bevatten namelijk een officiële chip en de neppe kabeltjes niet.

Is het dan niet mogelijk om aan goedkope kabeltjes te komen, zonder zoveel geld te betalen?

Uiteraard zouden wij dit artikel niet schrijven als we geen oplossing hadden voor je probleem. Wij hebben namelijk een webshop gevonden die niet de officiële kabeltjes verkoopt van Apple, maar die wel de officiële chip bevatten. Hierdoor krijg je de melding “Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd” nooit meer te zien, maar betaal je ook niet de hoofdprijs voor je iPhone of iPad oplader.

Houd rekening met een aantal zaken

Wil je bovenstaande kabeltjes bestellen, dan dien je rekening te houden met een aantal zaken. De kabels zijn niet van Apple en je krijgt dus ook geen mooi doosje van Apple, maar een gewone bulkverpakking. Daarnaast mist er op de kabeltjes ook een tekst. Bij originele iPhone kabeltjes vind je op de kabeltjes altijd een tekst. Deze tekst geeft aan waar de kabeltjes geproduceerd zijn en door wie. De tekst wordt opgevolgd met een serienummer van 12 cijfers. Bij de niet originele kabeltjes van hierboven is dit dus niet het geval. Dit zijn dan ook de redenen waarom de kabeltjes zo goedkoop aangeboden worden. De kabeltjes bevatten echter wel de officiële chip en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Door admin