Geen widgets gevonden in de zijbalk

Houd je van sterke koffie? Dan geniet je waarschijnlijk met volle teugen van een espresso. In dat geval wil je thuis misschien ook wel espresso’s kunnen maken. Als je niet weet hoe je dit aanpakt, ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hier namelijk een aantal manieren op een rijtje om thuis zelf een espresso te maken.

Espressomachine

Wie thuis een espresso wil maken, kan hier een espressomachine voor kopen. Heb je zo’n machine in huis, maar weet je niet precies hoe je hem moet gebruiken? Doorloop dan de onderstaande stappen.

Stap 1: doorspoelen van de filterhouder
Zet de machine aan en plaats jouw kopje alvast onder de uitloop. Hierdoor spoel je niet alleen de filter schoon, maar warm je het kopje ook op.
Stap 2: koffiebonen malen
Voordat je een espresso kunt maken, moet je eerst zelf de koffiebonen malen. Gebruik de gemalen bonen bij voorkeur direct om espresso te maken.
Stap 3: filter vullen
Nadat je de bonen gemalen hebt, vul je de filter. Voor een enkele espresso volstaat één theelepeltje (6 gram) gemalen koffie, voor een dubbele espresso heb je een eetlepel (17 gram) gemalen koffie nodig.
Stap 4: koffie aanstampen
Zit de gemalen koffie in de filter? Stamp deze dan aan tot de bovenkant vlak is. Het water kan er op deze manier gelijkmatig doorheen geperst worden en dat zorgt voor een lekkere espresso.
Stap 5: espresso zetten
Plaats de filterhouder in de machine en plaats jouw kopje onder de uitloop. Zet vervolgens de machine aan en laat hem 20 tot 30 seconden doorlopen.

Volautomatische bonenmachine

Met een espressomachine moet je zelf behoorlijk wat handelingen verrichten om een espresso te maken. Zit je hier niet op te wachten? Dan beidt een volautomatische bonenmachine uitkomst. Je kiest simpelweg voor de optie espresso en het apparaat gaat voor je aan de slag. Je hoeft hierdoor zelf geen bonen te malen en ook de tijd niet in de gaten te houden.

Cafetière

Als je een espressomachine of een volautomatische bonenmachine hebt, is een espresso maken een fluitje van een cent. Toch hoef je niet zo’n duur apparaat te kopen om thuis zo’n sterk kopje koffie te maken. Je kunt hier namelijk ook een cafetière voor gebruiken. Dit is een glazen pot met een metalen filter. Naast een cafetière heb je ook koffiebonen en een bonenmaler nodig.

Maal allereerst de bonen en zet de koffie met behulp van de cafetière. Wanneer de koffie klaar is, giet je dit door een zeef of de filter van een thermoskan. Zet vervolgens opnieuw een pot koffie, maar gebruik hier de koffie voor die je net gezet hebt en geen water. De koffie wordt hierdoor een stuk sterker. Enige minpuntje van deze manier om zelf een espresso te maken is dat de cremalaag ontbreekt.

Door admin