Geen widgets gevonden in de zijbalk
Zorgchalet kopen

Wat is een zorgchalet?

Een zorgchalet is een externe woning die je in de tuin van een andere woning kunt plaatsen. In een zorgchalet kan een persoon wonen die niet meer geheel zelfstandig kan wonen, maar die graag dicht bij familie of vrienden wonen die helpen bij de verzorging. Denk hierbij aan ouderen of mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking die niet extern willen wonen. In het zorgchalet kunnen zij alsnog redelijk zelfstandig wonen waarbij ze ondersteuning krijgen van de familie. Soms wordt ook de term mantelzorgwoning gebruikt. Deze woningen zijn in vele verschillende uitvoeringen en groottes verkrijgbaar,

De voordelen van een zorgchalet

Het kiezen voor een zorgchalet brengt enkele voordelen met zich mee.

Zelfstandigheid

Door te wonen in een mantelzorgwoning behoudt de zorgbehoevende voor een groot deel zijn of haar zelfstandigheid en privacy. Ook de mantelzorger behoudt zijn of haar privacy ten op zichte van wanneer de hulpbehoevende in huis zou wonen. Op die manier is het voor beide partijen vaak fijner.

Dichtbij

Doordat het zorgchalet in de tuin van de mantelzorgen geplaatst wordt, is het voor de mantelzorger makkelijk en snel om langs te gaan. Dit kan niet alleen de zorgtijd verkorten, maar ook in het geval van nood kan het heel fijn zijn dat diegene zo dichtbij woont.

Tussenoplossing

Een zorgchalet wordt vaak gezien als een mooie tussenoplossing. Zeker als het gaat om ouderen is is een zorgchalet een mooie tussenoplossing waarbij een oudere die niet meer alleen thuis kan wonen, niet direct naar een verzorgingstehuis hoeft. Mocht dit in een later stadium wel nodig zijn, dan kan dit altijd nog.

Zorgchalet kopen

Als je zelf interesse hebt in een zorgchalet kopen dan is het goed om hier uitgebreid onderzoek naar te doen. Niet alleen naar de verschillende uitvoeringen die te koop zijn, maar ook of deze manier van zorg echt bij jullie situatie past. Het zou fijn zijn als je hierbij kunt spreken met mensen die zelf voor deze oplossing hebben gekozen en hun ervaringen met jou zouden willen delen over de voor- en nadelen en aandachtspunten die zij ervaringen. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met je zorgverzekeraar en te kijken of en hoe zij hier een rol bij kunnen spelen.

Door admin